zaterdag 25 mei 2013

Softdrugsbendes bang voor reguleren achterdeur coffeeshops

Het klinkt misschien vreemd in de oren van sommigen, maar de softdrugsbendes zijn in de Nederlandse situatie niet bang voor (hard) straffen maar wel voor het reguleren van de achterdeur van coffeeshops. Zij vinden de pakkans onder het gedoogbeleid te laag om bang te zijn voor de eventuele (harde) straffen. De achterdeur van coffeeshops reguleren betekent voor hen dat de geldkraan waar zij (tot nu toe) slapende rijk door worden wordt dichtgedraaid, en daar zijn zij wel (een beetje) bang voor.

Doordat "gereguleerde" wietteelt voor de overheid inkomsten betekent (kan betekenen), kan de overheid de handhaving van een "gereguleerde" situatie en de aanpak van de straathandel financieren. In de huidige situatie (gedoogbeleid) betaald de belastingsbetaler het hollen van hennepkwekerij naar hennepkwekerij. In de nieuwe situatie betalen de softdrugsgebruikers, de eventuele (rijke / arme) softdrugstoeristen en de "softdrugsbendes" het hollen van hennepkwekerij naar hennepkwekerij. Wie het e.e.a. dan gaat handhaven of uitvoeren is belangrijke detailuitwerking, dit omdat de handhavings situatie onder het gedoogbeleid "inefficiënt" is.

Gezien het feit dat veel softdrugsbendes crimineel geld in het buitenland geinvesteerd hebben (vb in België en Spanje), naar verluidt vaak ook in het buitenland actief zijn, en mobiel zijn, is de kans groot dat de softdrugsbendes naar het buitenland gaan vertrekken.

Mega belangrijk is dat de geldkraan naar de softdrugsbendes, die "onbedoeld" circa 40 jaar lang heeft opengestaan, dichtgedraaid wordt. Extra voordeel daarvan is ook nog eens dat het buitenland niet meer kan zeggen wij hebben "last" van jullie gedoogbeleid. De manier waarop de softdrugsbendes "slapende rijk worden" onder het gedoogbeleid, kan kort door de bocht betiteld worden als "subsidiëring" van de softdrugsbendes. Dit is kort door de bocht geformuleerd en ongenuanceerd, en die "subsidiëring" is onbedoeld, maar maakt wel snel duidelijk wat er aan de hand is.

Voor hen die de "subsidiëring" van de softdrugsbendes willen voortzetten (lees niet reguleren), hebt u zich wel eens afgevraagd waar die criminele softdrugswinsten zoal in "geïnvesteerd" worden? U denkt toch niet dat dat geld alleen in grote auto's en grote villa's op Vinkenslag werd geïnvesteerd?

Naar verluidt hebben de CDA leden die het gedoogbeleid ooit "bedacht" hebben (dan wel daarbij betrokken zijn geweest), maar van één ding spijt en dat is dat ze de achterdeur toen niet direct "gereguleerd' hebben.

We hebben de "methode" gedogen nu circa 40 jaar lang toegepast als groot "sociaalexperiment", misschien wordt het nu tijd om te gaan "experimenteren" met het dichtdraaien van de geldkraan naar de softdrugsbendes, dit door de achterdeur van coffeeshops te gaan reguleren. Wie durft?

Wat vindt u: De geldkraan naar de softdrugsbendes dichtdraaien ja of nee?
http://softdrugsontmoedigen.blogspot.nl/2013/04/enquete-criminelen-subsidieren-ja-of-nee.html

Groet, de initiatiefnemers van de CDA Gideonsbende.


Resolutie 'Naar een softdrugs ontmoedigingsbeleid':
http://softdrugsontmoedigen.blogspot.nl/2013/04/resolutie-softdrugs-ontmoedigen.html

Startpagina Softdrugs Ontmoedigen:
http://softdrugsontmoedigen.blogspot.nl/2013/04/startpagina-softdrugs-ontmoedigen.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten