zondag 28 april 2013

CDA burgemeesters en de achterdeur van coffeeshops

Naar verluidt zijn de volgende CDA burgemeesters anno 2013 kritisch over het gedoogbeleid t.a.v. softdrugs, met name de criminele achterdeur van de coffeeshops baart hun zorgen.

CDA burgemeester Jos Som van de gemeente Kerkrade
CDA burgemeester Hubert Bruls van de gemeente Nijmegen
CDA burgemeester René Roep van de gemeente Vlissingen
CDA burgemeester Gerrit Goedhart van de gemeente Noordwijkerhout
CDA burgemeester René Verhulst van de gemeente Goes
CDA burgemeester Peter Cammaert van de gemeente Roermond

Mogelijk dat er nog meer CDA burgemeesters kritisch zijn over de criminele achterdeur van coffeeshops, c.q. het ingezetenencriterium.

Toen Gerd Leers burgemeester was van de gemeente Maastricht heeft hij zich bijzonder kritisch uitgelaten over het gedoogbeleid, dit heeft destijds o.a. tot het Manifest van Maastricht geleidt in 2005, tot de Wiettop in Almere in 2008 en een clash met de toenmalige ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken (politie).

De criminele achterdeur van coffeeshops is de oorzaak van veel problemen, dit oplossen is misschien niet makkelijk, maar met enige moeite is dit uiteindelijk op te lossen. Nog sterker, indien de geldkraan voor de softdrugsbendes wordt dichtgedraaid, ontstaat er ruimte om de andere aspecten van de softdrugs problematiek aan te pakken. Nu betalen de belastingbetalers het hollen van hennepkwekerij naar hennepkwekerij, na invoering reguleren aanvoer betalen (als het goed is) de softdrugsgebruikers voor het hollen van hennepkwekerij naar hennepkwekerij. Dat heet in jargon: 'De vervuiler betaald'.

Trouwens je zult als college van B&W maar voor de keus staan: Of bezuinigen op sportclubs of bezuinigen op de "subsidiëring" van softdrugsbendes. Lastige keus, of toch niet?

Dit ter informatie.


Met vriendelijke groet, de initiatiefnemers (nickname CDA Gideonsbende).

Resolutie: 'Naar een softdrugs ontmoedigingsbeleid':
http://softdrugsontmoedigen.blogspot.nl/2013/04/resolutie-softdrugs-ontmoedigen.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten