donderdag 14 november 2013

26 steden willen geldkraan softdrugsbendes dicht

Uit berichtgeving van de NOS (14 nov 2013) blijkt dat 26 van de 38 grootste gemeenten in Nederland (de steden) de geldkraan naar de softdrugsbendes willen dichtdraaien.

http://nos.nl/artikel/575045-steden-willen-wietteelt-reguleren.html

Citaat:

Steden willen wietteelt reguleren

Grote gemeenten willen dat de teelt van wiet gereguleerd wordt. Uit een rondgang van de NOS blijkt dat 26 van de 38 grootste gemeenten er voorstander van zijn dat de overheid de wietteelt legaliseert of gedoogt.
Een alternatief is dat een gecertificeerd bedrijf de wietplanten voor de coffeeshops gaat telen. De andere 12 gemeenten zijn tegen of hebben nog geen standpunt ingenomen.

Proef

Op dit moment praat minister Opstelten van Veiligheid en Justitie met de 18 gemeenten die concrete plannen hebben ingediend. Acht Limburgse gemeenten willen een proef met een gecertificeerd bedrijf dat als enige aan de coffeeshops mag leveren.
Minister Opstelten laat weten dat hij geen voorstander is van zo'n proef, maar hij wil wel luisteren naar de idee├źn. Nog voor het einde van het jaar stuurt hij een brief met zijn bevindingen aan de kamer.

Gedoogbeleid

In Nederland wordt de verkoop en het gebruik van softdrugs gedoogd. De kweek van en de handel in cannabis is verboden. Dat veroorzaakt de vreemde situatie dat een coffeeshop wel softdrugs mag verkopen, maar aan de achterdeur eigenlijk niet mag inkopen.
De branche schat dat er jaarlijks voor 600 miljoen euro wiet wordt verkocht in coffeshops. Dat geld verdwijnt nu in het criminele circuit.
Einde citaat.

De CDA Gideonsbende is het helemaal met deze 26 steden eens, de geldkraan naar de softdrugsbendes moet dicht of je nu voor of tegen softdrugs bent. Nog sterker als je tegen softdrugs bent, dan ben je toch ook tegen het slapende rijk worden van de softdrugsbendes?

Wat gebeurt er aan 'de achterdeur' van een coffeeshop (audio):
http://nos.nl/audio/575075-wat-gebeurt-er-aan-de-achterdeur-van-een-coffeeshop.html

Tijd om de achterdeur van wietteelt anders te regelen (video):
http://nos.nl/video/575104-tijd-om-de-achterdeur-van-wietteelt-anders-te-regelen.html
Volgens de reportage koopt de bewuste coffeeshop jaarlijks voor €800.000 in, dit betekent dat er jaarlijks bij 1 coffeeshop circa €800.000 naar criminelen gaat. (Door het harde beleid van de overheid kunnen coffeeshops bijna geen wiet meer kopen bij niet criminele thuistelers, gevolg zaken doen met criminele organisaties). Eind 2011 waren er 653 coffeeshops in NL aldus http://nl.wikipedia.org/wiki/Coffeeshop . De coffeeshopbranche zelf schat dat er anno 2013 in totaal voor circa €600.000.000 wordt ingekocht bij criminelen, iets waar aldus de branche verandering in moet komen. Naar verluidt registreren niet alle coffeeshops netjes hun inkoop en verkoop.

Met vriendelijke groet, de initiatiefnemers van de CDA Gideonsbende.

Resolutie 'Naar een softdrugs ontmoedigingsbeleid' (nov 2013):
http://softdrugsontmoedigen.blogspot.nl/2013/09/resolutie-softdrugs-ontmoedigen.html

Startpagina Softdrugs Ontmoedigen:
http://softdrugsontmoedigen.blogspot.nl/2013/04/startpagina-softdrugs-ontmoedigen.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten